Tutorials om niet te doen.

Gratis winkelen mogelijk door foutief ruilsysteem?

Door HetGezegde op maandag 14 november 2016 16:03 - Reacties (33)
Categorie: Tut-not-rials, Views: 8.530

Laten we voorop stellen dat hetgeen waar mijn hersens nu aan ten onder gaan niet legaal is. Ik heb het me alleen al regelmatig afgevraagd en vraag het me eigenlijk alleen af wanneer ik weer eens in de HEMA ben.

Zo ook gisteren. En vandaag. Want gisteren kocht ik daar een pyjama broek voor de koude winterdagen. Maat M - moet groot genoeg zijn - dit is doorgaans mijn maat. Thuis aangetrokken; way-to-strak. Prima. Ik vandaag het tasje, de verpakking, het bonnetje en ook de pyjama broek meegenomen naar school en na school door de regen langs de HEMA gefietst.

Loop daar rond, bedenkend waar deze broeken zich ook alweer bevonden. Gevonden. Dan maar een maatje XL - te groot is niet erg en als alternatief hing er een S - gaat 'm zeker niet worden. Op naar de kassa en ruilen maar. Niks aan het handje, niks illegaals.

Maar. En ik zeg "maar" en niet "toen" - ik heb dit nog niet gedaan, enkel bedacht.
Stel. Je gaat naar de HEMA, koopt die pyjama broek die prima past (dus direct een XL in mijn/dit geval), bewaart het bonnetje en slaapt er eens in. Conclusie: past. Top.
Toch ga je naar de HEMA, loopt een rondje, neemt zo'n XL uit het rek en gaat daarmee, samen met je bonnetje naar de kassa: sorry mevrouw, dit is toch niet wat ik zocht. Kan ik mijn geld terug krijgen?. Vrouw neemt broek aan, scant deze en er verschijnt -15 op het scherm. Zij betaalt je terug en jij loopt de winkel uit.

Winkels die geen geld terug geven, kunnen je direct laten ruilen voor iets anders: een tweede pyjama broek in een andere kleur bijvoorbeeld.

Dit fenomeen zal in meerdere, vooral kleinere winkels moeten werken. Maar, aangezien ik zelf ook werkzaam ben in de retail - hoe voorkom je dit? Overal een tag aan hangen? Duur grapje.

En dit kan toch niet zo gemakkelijk zijn als ik mij hierboven bedenk?